Varmepude

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Vi alle sammen kender til muskelspændinger. Efter mange timers arbejde, slid eller belastning, der har gjort, at et bestemt område af kroppen bliver ømt. Det kan være ganske ubehageligt og anstrengende. Ofte er det i ryggen, skuldrene og/eller nakken, vi mærker muskelspændingerne. Og ofte kan varme gøre meget godt for både at lindre og behandle dem. I det følgende kan du læse mere om varmepuder, og hvad de kan gøre for en, når man er plaget af muskelspændinger. Eller andre tilstande, der gør kroppen øm eller på anden måde kan give et behov for varme.

Se alle varmepuder:

Hvilke varmepuder findes der?

Der findes forskellige typer og størrelser af varmepuder, der alle har det formål at kunne afgive varme – til glæde og gavn for ens krop. Der er el-varmepuden, som man skal bruge strøm til, og varmepuden, der skal opvarmes i mikrobølgeovn. El-varmepuden er ofte den gode og sikre løsning, der blot har den ulempe, at man netop skal bruge strøm. Det kan måske være lidt besværligt i forhold til at skulle flytte rundt med ledning og have det til at passe med stikkontakt. Til gengæld har man en pude, der afgiver en konstant varme i en given periode, og ofte vil man kunne vælge mellem flere temperaturniveauer. Der kan på nogle af disse puder også være timer/afbryder, der vil gøre den mere sikker i brug. Puder til mikrobølgeovn er praktiske på den måde, at de er hurtige og lette at tage i brug. Og at have med sig. Det er blot at varme den i mikrobølgeovnen og så bruge den – uden besvær med ledninger, og uden brug af strøm. Til gengæld er det svært at vide, hvilken temperatur, den havner på. Ligesom den ikke kommer til at holde på den samme temperatur ret længe.

Hvilken varmepude skal jeg vælge?

Det kommer helt an på, hvilke behov man har i forhold til en varmepude. Døjer man meget med rygproblemer, kan det være oplagt at vælge en el-varmepude, som man kan lægge sig på. Med en valgt og konstant temperatur. I forhold til størrelse af puden, skal den selvfølgelig gerne kunne dække det område, der skal varmes. Men har man blot brug for lidt ekstra varme til ømme skuldre en gang imellem, kan behovet være anderledes. Måske vil det da være praktisk for en at have en pude, der blot kan varmes i mikrobølgeovnen og lægges hen over skuldrene. Mens man arbejder ved computeren, ser fjernsyn, laver mad, kører bil… På den måde kan det være meget praktisk ikke at skulle bruge strøm – eller trække rundt med en ledning. Det kan også være, det eksempelvis drejer sig om seneskedehindebetændelse i håndled eller underarm. Da kan begge typer varmepuder være anvendelige. Det handler blot om, hvad man finder mest praktisk – og hvad man får mest gavn ud af. Det gode ved begge typer puder er, at de afgiver den varme, som ømme muskler og led har stor gavn af, f.eks. efter en omgang på pedaltræneren. Og som vi derved vil kunne mærke nogle positive forandringer ved. Og man kan også bruge sådanne puder, selv om man ikke har decideret ondt. For varme får os også til at slippe spændingerne og slappe af. Godt for krop og sjæl – og forebyggende for muskelspændinger.

VIDEOER: Hjælp & Vejledning til Varmepuder

Varmepude til Mikroovn – fra LivetSomSenior

Varmepude til mikroovn - fra LivetSomSenior

Aflang Varmepude til Mikroovnen
Aflang varmepude til mikroovnen

Elektrisk Varmepude
Elektrisk varmepude

Sy Din Egen Varmepude
Sy din egen pude til smertelindring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *