Strømpepåtager

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Det kan for mange mennesker, særligt ældre, være problematisk at tage strømper på. Der kan være mange grunde til, at man har svært ved at nå helt ned til fødderne – og at strække sig så langt forover. Man kan for eksempel have problemer med ryggen eller skuldrene – eller bevægeapparatet generelt. Gigt kan også være en medvirkende faktor til, at processen med at tage strømper på, bliver vanskelig. For eksempel kan det at ”åbne” strømpen for at tage den på være problematisk. En strømpepåtager kan være behjælpelig med at gøre det lettere – eller måske overhovedet muligt – at tage strømper på. Læs mere i det følgende og blive klogere på hvordan.

Strømpepåtagere:

Hvad er en strømpepåtager?

En strømpepåtager er et hjælpemiddel, der findes i forskellige udgaver. Den kan for eksempel ligne et egentligt stativ eller minde om et halvt rør med snore i. Der findes udgaver, der kan bruges til forskellige strømper – almindelige strømper, strømpebukser og til kompressionsstrømper. Den bruges på den måde, at man sætter strømpen uden på åbningen af redskabet, hvorefter man lettere kan stikke sin fod ind i strømpen. Uden at skulle bukke sig langt ned og/eller strække sig langt forover. Herfra kan man, på forskellig vis – afhængig af strømpepåtagerens udformning, trække strømpen på foden. På en let, enkel og ubesværet måde. Udover hjælp til at få strømperne på, kan man ligeledes få en strømpeaftager, der kan være behjælpelig, når strømperne skal tages af igen.

Hvilken strømpepåtager skal man vælge?

Det vil være fint at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvilke strømper man har brug for hjælp til at få på. Bruger man hovedsageligt helt almindelige strømper, eller er det mest strømpebukser? Eller er man bruger af kompressionsstrømper, der naturligt vil være mere besværlige at få på? Ud fra det kan man se på, hvilke muligheder inden for hjælpemidlet der findes. Nogle af de forskellige typer kan hjælpe med flere slags strømper. Det kan også være en god ide at søge råd og vejledning omkring det, inden man anskaffer sig en. For det skal helst være den type, man kan få mest hjælp og gavn af i det daglige.

Hvor kan man få strømpepåtagere henne?

Det kan være, at man igennem det offentlige, som man måske allerede er i dialog med, kan få bevilget en strømpepåtager. Måske i en mindre periode eller et længere forløb, afhængig af hvilken situation man står i. Hvis ikke, kan man finde flere forskellige udgaver af hjælpemidlet på nettet, hvor man også kan søge efter råd og vejledning før købet. Det er ofte hjemmesider, der beskæftiger sig med hjælpemidler – ikke mindst til ældre – hvor man kan finde et udvalg af forskellige hjælpemidler. Og finde svar på spørgsmål. Eller man kan spørge på for eksempel apoteker eller i matas-butikker, der også har det med at ligge inde med diverse hjælpemidler. Her kan man desuden få en personlig snak og vejledning. Så der er gode muligheder for at blive hjulpet godt videre, hvis man kæmper en kamp for at tage strømper på i det daglige. Kan man godt få strømperne på når man sidder i sin stol eller i sin plejeseng men har svært ved at nå dem på gulvet kan man også i stedet kigge på en gribetang.

VIDEOER: Hjælp og vejledning til strømpepåtagere

ETAC SOCKY Strømpepåtager

Etac Socky Strømpepåtager – Har du brug for hjælp til at tage strømper på?

FLEXI Strømpepåtager med fleksible håndtag
Flexi-Strømpepåtager med fleksible håndtag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *