Sengeklodser - til en højere seng

sengeklodser

3 måneder siden |  0 comments  |  Udstyr

Begynder man at mærke motoriske udfordringer, når man bliver ældre, kan ens hverdag blive mere besværlig. Det kan have alt med hverdagsting at gøre – de rutinemæssige ting, man ellers plejer at kunne klare selv hver dag. Stå op af sengen, gå i bad og på toilet, tage tøj på, gå tur, købe ind, lave mad og meget andet. Der kan være mange årsager til disse fysiske og motoriske udfordringer, for eksempel gigt, dårlige hofter/ben, kronisk sygdom, operation og meget andet. Uanset, om man er midlertidigt eller permanent udfordret, er der heldigvis hjælp at hente. I det følgende kan du læse mere om, hvad sengeklodser er for et hjælpemiddel, hvordan de ser ud – og hvordan de kan være en hjælp i hverdagen.

Hvad er sengeklodser?

For at begynde med den potentielle hverdagsudfordring, kan det for mange ældre mennesker være problematisk at komme ud af sin seng. Ikke på grund af manglende vilje, men fordi man fysisk er udfordret. Har man for eksempel en dårlig ryg, kan det være svært at komme op fra sin seng, hvis den står nede i en almindelig sengs højde. Her kan sengeklodser være en hjælp. Det er nemlig en form for ”sengeforhøjer”, idet de er klodser, der placeres under sengebenene. En klods under hvert ben. Sengeklodserne har således størrelse efter og er udformet til det formål netop at kunne sætte under et sengeben. Sengen bliver på den måde højere og vil gøre det lettere for brugeren at komme ud af sengen. De findes i forskellige udgaver og i forskellige materialer, eksempelvis træ eller plastik. Men ens for dem er, at de er enkle og forholdsvis billige – og er hurtige og lette at tage i brug.

Hvordan ser sengeklodser ud?

Klodserne kan være lavet i eksempelvis træ eller plastik og kan se forskellige ud. For eksempel kan man finde klodser i træ, der ser meget enkle ud. De ligner blot almindelige træklodser, hvor der er ”huller” – eller nedsænkninger, hvor sengebenene kan stå i. Desuden kan man finde træklodser, der kan vendes efter behov, således man har mulighed for tre forskellige højdeindstillinger. Man kan også bruge plastikudgaver, der er lavet i et holdbart materiale og er udformet, så de på en måde ”omslutter” sengebenene, de skal stå under. På den måde rutsjer de ikke nogen vegne. Disse klodser er lette at stable og opbevare – og praktiske i brug. Sengeklodser fås generelt i flere forskellige højder, afhængig af behov, ligesom mange af dem også kan være gode at bruge til andre møbler. Vil man for eksempel ligeledes gerne højere op at sidde i sin yndlingslænestol, kan klodserne være en god og enkel løsning, der er lette at tage i brug. Til stor gavn for brugeren. Derforuden er sådanne klodser forholdsvis billige – afhængig af, hvilke man vælger.

Hvorfor bruge sengeklodser?

Man kan gøre mange gode ting for sig selv og gøre tingene lettere i hverdagen netop ved at bruge relevante hjælpemidler. Ikke mindst, hvis man er kommet i en situation og/eller alder, hvor tingene er blevet mere besværlige, og hverdagen ikke længere fungerer optimalt. Det samme gælder ved sengeklodser. Er det blevet problematisk at komme ud af sengen ved egen hjælp, er de enkle klodser en oplagt hjælpemulighed. Det handler blot om at finde ud af, hvilken højde de skal have, hvor mange man har brug for – og hvilken type man foretrækker. Derudover skal man også huske at være opmærksom på, at de vil kunne holde til den belastning, de vil blive udsat for. Men da har man også et praktisk hjælpemiddel, der ganske enkelt kan hjælpe til at give en god start på dagen.

VIDEOER: Hjælp & Vejledning til Sengeklodser

Sengeklodser // Forhøjerklodser i Træ til Seng/Sofa

Sengeklodser // Sengeforhøjere i 2018

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :