Sammenklappelig rollator – derfor er det praktisk

sammenklappelig rollator

6 måneder siden |  0 comments  |  Udstyr

Mange ældre og gangbesværede personer kan have stor glæde og gavn af en rollator. Til brug i hverdagen, hvor den kan yde en formidabel hjælp i form af støtte til balancen generelt, men især også når man går. Den kan gøre, at man som gangbesværet pludselig får mulighed for og mod på at gå længere ture, end man ellers kunne. Mange ting kan bedre og lettere lade sig gøre for gangbesværede ældre med en rollator til hjælp og støtte.

Og ofte vil det på mange måder være meget praktisk, hvis det er en sammenklappelig rollator. Hvorfor, kan du læse mere om herunder.

Hvad bør man overveje, når man skal vælge en rollator?


Der findes mange forskellige typer af rollatorer. Heldigvis. For der er også mange forskellige behov blandt gangbesværede og ældre i forhold til hjælpemidlet. For eksempel er det værd at være opmærksom på, hvor rollatoren skal bruges henne. Er den til indendørs brug, er det bedst, hvis den ikke er for stor og voldsom. Den skal gerne kunne komme omkring i huset uden at vælte alting, ligesom man også skal kunne komme igennem døråbningerne med den. Til gengæld spiller hjulene en knap så stor rolle, hvis den kun skal bruges indenfor.

Hjulenes rolle bliver større, hvis rollatoren er til udendørs brug. Især hvis der er tale om mere terræn, som for eksempel skoven eller landet. Derfor kan det betyde noget, om man vælger luft- eller gummihjul, og hvor store hjulene er. Til brug i byen kan gummihjul ofte fungere lige så fint som lufthjul. Til gengæld kan det her være rart med en udgave, der er let at manøvrere og dreje med, og som ikke vejer for meget. Dette, da der på en gåtur i byen kan være mange ”forhindringer”, man skal styre udenom, for eksempel parkerede biler, andre fodgængere osv.

En anden oplagt ting at overveje er, om man har brug for en rollator, man kan sætte sig ned på. Det kan være rart for mange at have et sæde at sætte sig på en gang imellem, når man er ude at gå. Derforuden kan det være praktisk, hvis der er en form for kurv eller indkøbstaske på.

Hvorfor vælge en sammenklappelig rollator?


Når man har gjort sig de første overvejelser omkring valg af dette fantastiske hjælpemiddel, er man godt på vej. Det er dog også meget relevant at overveje, om rollatoren skal være sammenklappelig, for det kan vise sig at være meget praktisk. Der er flere grader af behov for hjælp til gangbesværede. Nogle mennesker har brug for – og gør brug af - det rullende stativ hver dag og kan næsten ikke undvære det. Andre bruger det af og til – for eksempel kun til de længere udendørs ture. For disse brugere kan det være belejligt at kunne pakke køretøjet sammen og stille det lidt væk, når det ikke er i brug. For det fylder alligevel noget at have stående. Er det sammenklappeligt, er det enkelt at folde det sammen og stille lidt til side.

Det at kunne klappe rollatoren sammen kan også være en nyttig funktion, hvis man skal have den med på tur – for eksempel i bil. Da kan man bedre finde plads til at have den med, i forhold til at skulle have den med i fuld størrelse. På den måde er det meget relevant at skænke denne mulighed en tanke.

Hvilke typer rollatorer er sammenklappelige?


Der er mange af de forskellige typer rollatorer, der også er sammenklappelige. Det vil normalt stå i produktbeskrivelserne, om de er sammenklappelige eller ej, så her vil man kunne finde svar. Samlet set handler det om at forholde sig til sine behov i forhold til en rollator – og derudfra finde en, der lever op til disse krav. Det kan være, faglig vejledning kan være oplagt, hvor man for eksempel også kan sikre sig, at man har fat i en sammenklappelig rollator. Og så man er sikker på, man generelt får valgt det rette produkt, der kan være en trofast og praktisk hjælp og støtte for en.


VIDEOER: Hjælp & Vejledning til Sammenklappelige Rollatorer


Letvægts Sammenklappelig RollatorLetvægts Rollator med Gode Funktioner


EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Komplet Guide: Find den rigtige armstøtte

  • hok.dk
  • 0 Comments
  • 6 måneder siden

Varmepude - til afhjælpning af muskelspændinger

  • hok.dk
  • 0 Comments
  • 6 måneder siden

Sengeklodser - til en højere seng

  • hok.dk
  • 0 Comments
  • 6 måneder siden