Pilleæske

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Mennesker i alle aldre kan komme i omstændigheder, hvor man – i en periode eller mere permanent – bør/skal tage piller. Nogle en gang imellem, andre hver dag – måske endda flere forskellige piller på samme tid. Uanset alder kan det være vanskeligt at skulle huske alting omkring pillerne: ”Har jeg taget mine piller i dag?”, ”Hvornår tog jeg sidst en pille?” og ”Mangler jeg at tage nogen af pillerne i dag?”, og så videre. For der er nok af andre ting at huske på i det daglige. Eller også husker man bare ikke så godt mere. Og når man rutinemæssigt tager piller, kan man sagtens blive i tvivl om, hvorvidt man har husket at tage dem eller ej. Her kan en pilleæske vise sig at være en simpel og praktisk hjælp. Hvorfor – og hvilke typer pilleæsker der findes, kan du læse mere om herunder.

Pilleæsker:

Hvad er en pilleæske – hvordan ser den ud?

En pilleæske kan være udformet på mange forskellige måder – og til flere forskellige behov. Ens for dem alle er, at de er praktiske i forhold til at opbevare piller. Der er for eksempel den helt enkle lille æske med ét rum, hvor man kan have nogle få piller i. Praktisk at have med sig i tasken eller lommen, så man har et par piller med – måske blot i reserve, eller nogen, man skal have senere. Men der er også alverdens pilleæsker med flere rum. Hvoraf mange af dem kan være meget nyttige for eksempelvis ældre mennesker, der skal have nogle ”faste” piller hver dag. Æsken kan for eksempel være opdelt i syv rum – med ugedagene skrevet på (noget som mange vil genkende som et klassisk hjælpemiddel til ældre på linje med en strømpepåtager eller voksenbleer) Således, at man selv (eller en hjælper) kan fylde de ”planlagte” piller i rummene en gang om ugen. Så ved brugeren præcis, hvilke piller der skal tages hver dag. Når man har pillerne sorteret og lagt frem på den måde, er man fri for at være i tvivl om, hvorvidt man har husket at tage pillerne eller ej. For hvis pillerne er taget væk fra rummet, har man husket dem den dag. Disse typer findes i forskellige størrelser, ligesom man også kan finde pilleæsker med endnu flere rum (og uden ugedage påskrevet). Dette kan give andre muligheder for opbevaring af piller – og for at samle sine medikamenter ét sted.

Hvilken pilleæske har jeg brug for?

Der kan være så mange forskellige behov, når det kommer til opbevaring af piller – og dermed til krav til pilleæsken. Måske har man brug for et helt system sammen med pilleæsken, så man nøje kan holde styr på sine piller. Det kan også være, man har brug for at få en egentlig alarm eller påmindelse, når man skal tage sin pille/sine piller, fordi man ellers glemmer det. Er det i så fald selve pilleæsken med pillerne, der bipper, tager man med det samme fat i pillerne, hvilket kan være en fordel for nogle. Det kan også være, man foretrækker løsningen, hvor man har sine piller sorteret efter ugedage. Og for mange især ældre mennesker kan det være utrolig praktisk, netop hvis man skal huske at tage flere piller hver dag. Og ellers er der jo de helt små og gængse pilleæsker, der også kan fås med flere (små) rum. De kan være praktiske for mange, når man lige har brug for at tage et par piller med i lommen. Så det kommer meget an på, hvor meget styring og orden, man har brug for – ikke mindst set i forhold til den enkeltes pilleforbrug m.m. Men helt sikkert er det, at der er mange forskellige slags pilleæsker at vælge imellem, så der er noget brugbart til ethvert behov.

VIDEOER: Hjælp & Vejledning

24/7 MEDICASE – Dansk Designet Pilleæske

24/7 MEDICASE - Dansk design pilleæske

Pilleæske i flot kunstlæder (med rum til alle ugens dage)
Pilleæske i flot kunstlædermappe

Seagull Pilleæske Med Timer
Seagull pilleæske med timer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *