Pedaltræner

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Vi har alle sammen godt af at røre os. At få noget motion og få bevæget kroppen. Det er godt for mange ting – for krop og sind, men også for eksempel blodomløbet. Det er dog ikke altid, det er let at få motionen ind i hverdagen. Måske sidder man og arbejder hele dagen på kontoret, har travlt med familieræset osv., og så må man prioritere. Når man begynder at blive ældre, kan der være samme eller andre grunde til, at man ikke får dyrket motion. Det kan have noget at gøre med, at man ikke kan eller vil ”ud” i motionsræset. Det kan også være, det kniber med bevægeapparatet, og benene vil måske ikke være med til så meget. På den måde kan der være flere grunde til at sørge for at dyrke noget motion i hjemmet. Det er en meget fleksibel måde at gøre det på – når man lige har tiden til det, eller når overskuddet er der. Et rigtig godt bud på et redskab til dét formål, er en pedaltræner. Den kan du læse mere om i det følgende.

Alle pedaltrænere

Hvad er en pedaltræner?

Vi kender alle sammen motionscyklen. Cyklen, der står inde i træningslokaler eller private hjem – og ikke kører nogen steder. En pedaltræner er så at sige ”det bedste” fra motionscyklen, idet det er to pedaler på et lille praktisk stativ. Den fås i forskellige modeller, men går ud på det samme: at træde i pedalerne uden at skulle finde cyklen frem. Man kan indstille belastningen på pedaltræneren, der fås i forskellige modeller, hvoraf nogle er udstyret med for eksempel omdrejningstæller. Dette kan være en fordel for nogen, hvis man vil holde øje med, hvor langt man ”cykler” – eller måske vil slå sin egen rekord.

Hvor og hvordan kan man bruge pedaltræneren?

Når man anskaffer sig pedaler på stativ, har man et praktisk og fleksibelt motionsredskab, der kan bruges mange steder. På kontoret, mens man sidder på stolen og arbejder. I sengen, mens man ligger ned. I sofaen eller lænestolen, mens man læser eller ser en film. Man kan også tage den med på ferie. Pedaltræneren er ikke større, end at man sagtens kan flytte rundt med den og have den med. Nogle modeller er også sammenklappelige. Men ikke nok med, at man kan holde blodomløbet i gang i benene. Armene kan også blive motioneret af pedalerne. Ved at sætte stativet op på for eksempel et bord, kan man træde pedalerne rundt med hænder/arme. Man skal blot huske at indstille belastningen derefter, da den typisk skal være lidt mindre ved armene end ved benene.

Hvem kan bruge en pedaltræner?

Pedaltræneren er for alle, der ønsker at få noget mere motion ind i hverdagen, men kan være særligt god hvis man af den ene eller anden grund har svært ved at gå uden hjælpemidler som en vandrestav eller en rollator. I hjemmet, på arbejde, på ferien, eller hvor man ønsker at have stativet med. Netop fordi den er så forholdsvis lille og let, er den utrolig praktisk for de fleste. Den fylder ikke ret meget at have stående, og den er let at flytte rundt med. Og så er pedaltræning ganske enkelt god motion, der er godt for alle aldre. Er man midlertidigt eller mere permanent sengeliggende, er pedalerne også et godt bud på motion. For stativet er ikke større, end at man kan have det oppe i sengen, hvor man eventuelt kan indstille det lidt skråt – og så motionere. Fødderne på stativet har gode gummidutter, der sørger for, at pedalerne ikke rutsjer væk, mens man træner – i sengen, i stolen, i sofaen… Eller hvor man nu lige befinder sig, når man har tid og overskud til at få lidt god pedal-motion.

VIDEOER: Hjælp & Vejledning til Pedaltrænere

Pedaltræner til arme og ben

Pedaltræner til arme og ben

Pedaltræner fra LivetSomSenior
Pedaltræner fra LivetSomSenior

Pedaltræner med Omdrejningstæller
Pedaltræner med omdrejningstæller fra LivetSomSenior

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *