Din guide til valget af den rette otiumstol

otiumstol

6 måneder siden |  0 comments  |  Udstyr

En af de første ting mange vælger at investere i, når de bliver ældre eller går på pension, er en otiumstol. De fleste plejehjem har eksempelvis oftest otiumstole, og der er en god grund til det. Otiumstole er nemlig utrolig komfortable stole, som man kan slappe af i efter mange års hårdt arbejde. Stolene er meget solide, holder længe og man kan sidde i dem i timevis, uden at det bliver ubehageligt. Men det kan være svært at vide, hvilken stol man skal købe, da der findes så mange muligheder på markedet. Her får du svar på 3 spørgsmål, der vil hjælpe dig med at komme tættere på den perfekte stol, der opfylder lige præcis dine behov.

Skal man købe en ny eller brugt otiumstol?

På grund af at der findes så mange forskellige udgaver af otiumstole, ligger de også alle i forskellige prisklasser. Men en kvalitets otiumstol er altså ikke helt billig, og derfor er der også mange, der vælger at købe en brugt stol. For at finde ud af hvad den bedste løsning for dig er, er du nødt til at stille dig selv nogle spørgsmål. Spørg dig selv hvor længe du har tænkt dig at bruge stolen, og hvor ofte du tror at du kommer til at sidde i den. Hvis du gerne vil købe en stol du kan have i mange år fremover, og du regner med at sidde meget i den, så kan det anbefales at købe en ny stol. Hvis du derimod regner med at skifte den ud med en anden efter et stykke tid, eller hvis du måske ikke kommer til at sidde særligt meget i den, så kan det overvejes at købe en brugt stol. Du bør desuden også overveje, hvor stort dit budget til stolen er. Oftest vil du dog kunne finde en helt ny stol på nettet til billige penge.

Skal otiumstolen have sædeløft?

Her skal du igen spørge dig selv, om hvor ofte du regner med at sidde i stolen. Hvis stolen for det meste står og samler støv, og kun bliver brugt ved enkelte lejligheder, så er det nok ikke nødvendigt at investere i en stol med sædeløft. Hvis du derimod regner med at sidde i stolen hver dag, kan det klart anbefales at købe en med sædeløft. Sædeløftet gør, at du kan justere stolens sæde, så du nemt kan vælge hvilken stilling du vil sidde i. Mange tilkøber også siddepudder eller en kilepude til deres seniorstol for ekstra komfort.

Skal otiumstolen være elektrisk?

Mange af de nyeste otiumstole har elektroniske funktioner. For eksempel kan du med nogle stole styre sædeløftet med en fjernbetjening, mens du også kan få massage i nogle stole. Disse funktioner er som sådan ikke nødvendige for, at stolen skal være behagelig, men skal hellere ses som ekstra ydelser. Her skal du igen spørge dig selv, om du vil bruge stolen nok til at det vil lønne sig at betale ekstra for de elektroniske funktioner, og om du har råd til at betale for dem. Behøver du ikke elektriske stole kan du prøve at kigge på disse vela stole og se om der er nogen der falder i din smag.

VIDEOER: Hjælp & Vejledning til Otiumstole

Relax Otiumstol med Løftefunktion

Lindeberg Otiumstol

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Komplet Guide: Find den rigtige armstøtte

  • hok.dk
  • 0 Comments
  • 6 måneder siden

Varmepude - til afhjælpning af muskelspændinger

  • hok.dk
  • 0 Comments
  • 6 måneder siden

Sengeklodser - til en højere seng

  • hok.dk
  • 0 Comments
  • 6 måneder siden