Blodtryksmåler

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Der kan være mange gode grunde til at få målt sit blodtryk med jævne mellemrum. Det er nemlig ikke noget, man nødvendigvis mærker til i det daglige, selv om man måske har et forhøjet blodtryk. Og det kan have store konsekvenser for ens helbred at have et for højt eller for lavt blodtryk. Derfor er det vigtigt at kende til, hvordan det står til med ens blodtryk. De fleste af os kender til at få målt og tjekket blodtrykket hos lægen ved almindelig konsultation, hvilket er rigtig fint at gøre. I nogle tilfælde kan det dog være rart at have sin egen blodtryksmåler.

Udvalgte blodtryksmålere

 

Hvornår bør man købe sig en blodtryksmåler?

Da man altid kan få målt sit blodtryk hos lægen, er det ikke som sådan nødvendigt at anskaffe sin egen blodtryksmåler. Desuden er man i trygge hænder hos lægen, der kyndigt måler ens blodtryk og hurtigt kan fortælle en, hvordan det står til med det. Men hvis blodtrykket ligger i den høje eller lave ende, kan det være nødvendigt i en periode at være mere opmærksom på det. I en periode, hvor man får målt sit blodtryk på måske daglig basis, er det mest praktisk, hvis man selv kan måle det. Dette er en god lejlighed til at anskaffe sin egen blodtryksmåler. Til brug i den aktuelle situation og fremadrettet. Derudover oplever mange mennesker, på grund af nervøsitet, at have højere blodtryk, når de er hos lægen. Måler man det derhjemme i ro og mag, kan man derved få en mere reel måling.

Hvordan bruger jeg selv en blodtryksmåler?

Der findes forskellige mærker og typer af blodtryksmålere på markedet, f.eks. omron blodtryksmåler, hvis grundlæggende funktion dog er ens. Når man måler sit blodtryk, bør man have holdt sig i ro i de seneste 5-10 minutter, gerne siddende i sin otiumstol. Det store billede er, at man skal have et ”bælte” med velcro-lukning, kaldet en manchet, rundt om sin arm. Man bør have en manchet, der passer til ens arm, således at den hverken er for stor eller for lille. I manchetten er en ballon, der skal pustes op for at lukke for blodomløbet til armen. Når luften herefter langsomt siver ud af manchetten, vil der atter strømme blod ud i armen. Blodtryksmåleren registrerer under processen tre værdier: systolisk tryk (det høje blodtryk), diastolisk tryk (hviletrykket) samt pulsen. Disse værdier skrives ned og sammenholdes med givne normalværdier. Ofte vil det være godt at have lægen med indover. Du kan få mere information om hvordan du bruger en blodtryksmåler i disse videoer:

Siddende patient: Generelle principper for korrekt blodtryksmåling med elektronisk apparat

Sådan måler du dit blodtryk - Blodtryksmåling

Introduktion til blodtryksmåling

Hvad koster en blodtryksmåler?

Blodtryksmålere findes i mange prisklasser, alt fra knap et par hundrede kroner og til et par tusinde kroner. På samme måde findes de i flere kvaliteter, og der er også forskel på brugervenlighed og teknisk kunnen. De mest tekniske og avancerede blodtryksmålere vil således også for det meste kunne ses på prisen. Men de mere simple, ”almindelige” og ganske velfungerende blodtryksmålere ligger i prisklasser omkring de 200-400 kroner. Doc24.dk har lavet en test af 15 forskellige blodtryksmålere, og har spænder prisen fra et par hundrede kr. og helt op til 2199,-

Men som deres blodtryksmåler test også viser kan du sagtens finde en måler i rigtig god kvalitet til under 500 kr., og det er kun hvis du har brug for de mere avancerede funktioner som f.eks. EKG at du behøver have den helt store pengepung frem.

Blodtryksmåler test / anmeldelse (video):

I nedenstående videoer kan du se udvalgte blodtryksmåler test / anmeldelser, og på den måde blive klogere på hvilken model du skal købe:

Omron M6 Comfort blodtryksmåler

M7 INTELLI IT blodtryksmåler fra Omron

Blodtryksmåler Beurer BM58

Blodtryksmåler Beurer BM 26

Enter your title

Enter your description
$ 39
99
Monthly
  • List Item #1
  • List Item #2
  • List Item #3
Popular

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *