Bleer til voksne mænd

bleer til voksne mænd

8 måneder siden |  0 comments  |  Udstyr

Inkontinens er et ømtålelig punkt og et tabu-emne for mange, og det kan være svært at skulle snakke om bleer til voksne mænd. Det gælder også for mænd. Det er en meget personlig ting, som de færreste har lyst til at dele med andre. Derudover er det et meget generende, upraktisk og potentielt ildelugtende problem, som man let kan føle skam og lede ved. Men i mange tilfælde er der muligheder for at blive behandlet for ufrivillig vandladning. Andre gange, eller indtil man har været igennem en behandling, er bleer til voksne mænd en oplagt og brugbar hjælp.

Hvorfor og hvordan bliver man inkontinent?

Når man bliver ældre, kan man, på grund af for eksempel skader i centralnervesystemet, opleve en større eller mindre grad af ufrivillig vandladning. Andre forhold, som eksempelvis infektioner i urinvejssystemet eller bivirkninger fra medicin, kan også være medvirkende faktorer til begyndende inkontinens. Hvis man begynder at bemærke, at man lækker lidt urin, når man for eksempel griner eller hoster, kan det være tegn på begyndende inkontinens. Man bør da være opmærksom på, hvordan det udvikler sig. Og eventuelt finde ud af, hvad det skyldes, og om det er noget at gøre ved det.

Hvornår er det tid at begynde at bruge bleer til voksne?

Når man synes, at ens ufrivillige vandladning – og mængden af det – bliver et problem og en usikkerhed, kan en voksenble hjælpe en. Man kan bruge en voksenble for at føle sig mere tryg. Det er ikke rart at færdes og ikke selv helt være herre over, hvornår man eventuelt – i større eller mindre grad - kan komme til at lade vandet. Derfor kan voksenbleen være en god sikkerhed for en, når man for eksempel er ude og ikke i umiddelbar nærhed af et toilet. Det kan også være, man ved at træne sin blære, får styr på vandladningen om dagen og blot har brug for en ble, mens man sover.

Hvilke typer bleer til voksne mænd findes der?

Der findes voksenbleer til både mænd og kvinder og i forskellige størrelser og former. Fra det helt lille tynde bind beregnet til dryp, over de større bind med større sugeevne – og til buksebleer til den kraftige inkontinens. Desuden er buksebleer for mange mere komfortable at have på – frem for et bind/indlæg, og de kan give en større tryghed. Kort fortalt findes der rigtig mange forskellige slags voksenbleer, der passer til lige så mange forskellige behov, og særligt et mærke som tena bleer har et stort udvalg. Så man, selv om man er inkontinent i en større eller mindre grad, kan føle sig tryg og tilpas - og nyde tilværelsen.

Er der forskel på voksenbleer til kvinder og til mænd?

Som nævnt kan man få voksenbleer eller blebukser, der både passer til mænd og kvinder. Men i og med at mænd og kvinder er anatomisk vidt forskellige, findes der naturligvis bleer/bind til begge køn. Bleer/bind til mænd er dermed udviklet med øje for den mandlige anatomi. Skålformede indlæg giver en god pasform til mænd, og en klæbestrimmel sørger for at holde bleen/bindet på plads. Således giver det optimal beskyttelse, og man kan føle sig mere tryg ved at bruge det. Man skal blot finde ud af, hvor god og kraftig sugeevne i bleen, man har behov for – og om man i stedet for et indlæg til underbukserne foretrækker en bukseble.

Kan man gøre noget ved inkontinens – udover at bruge ble?

Mange ældre mænd, der er plaget af en grad af inkontinens, finder desværre problemet så pinligt eller privat, at de ikke snakker med nogen om det. Det er en skam, for det kan være et livsforringende problem, og det er vigtigt at få snakket om det. Derigennem kan man få taget hul på problemet – og forhåbentlig få gjort noget ved det. Så det vil under alle omstændigheder være en god idé at beslutte sig for at søge læge. Her kan man netop få en god snak om problemet og dets omfang – og finde ud af, om der er mulighed for behandling. Da inkontinens kan komme af flere årsager, vil det være praktisk at finde ud af, hvor problemet egentlig ligger. Det kan også være, man selv kan være med til at forbedre tilstanden ved for eksempel træning af blære. Det kan desuden være rart at få en snak om – og bryde tabu omkring – brugen af bleer til voksne mænd.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Komplet Guide: Find den rigtige armstøtte

  • hok.dk
  • 0 Comments
  • 5 måneder siden

Varmepude - til afhjælpning af muskelspændinger

  • hok.dk
  • 0 Comments
  • 5 måneder siden

Sengeklodser - til en højere seng

  • hok.dk
  • 0 Comments
  • 5 måneder siden