Badetaburet – din guide til det rette valg

badetaburet

8 måneder siden |  0 comments  |  Udstyr

Læs med her og se hvordan du vælger den rigtige badetaburet: Hvis man på sine ældre dage begynder at føle, at hverdagen bliver en anelse mere besværlig, kan der være flere grunde til det. En af dem kan være, at fysikken og motorikken ikke længere fungerer optimalt, hvilket kan være med til at besværliggøre flere af hverdagens små og store gøremål. Det kan blive en udfordring at komme af sted generelt, men også personlig pleje kan blive til en stor ting, måske endda problematisk. Det kan også være, at man af den grund begynder at føle sig mere usikker og utryg ved for eksempel at gå i bad. Måske driller bentøjet, og måske står man ikke længere så stabilt. Her kan man overveje at få sig en badetaburet, der kan hjælpe med at gøre badet mere sikkert og trygt.

Hvad er en badetaburet?

En badetaburet, badestol eller badebænk er forskelligt udformede stolelignende produkter, der er egnede og beregnede til at sidde på, mens man er i bad. Hvor en badestol kan fås med ryglæn og armlæn, er en badetaburet den mere simple udgave af hjælpemidlet, men som stadig yder en god hjælp og støtte til den badende. Mange badetaburetter har teleskop-ben, der gør det muligt at justere højden på sædet, og hele taburetten er naturligvis lavet i holdbare materialer. Også skridsikre fødder, der står godt fast på det våde og glatte gulv, er selvfølgelig et must for en badetaburet. En badetaburet eller badestol kan være med til at formindske risikoen for at falde og slå sig, mens man er i bad, og skal man være på den sikre side kan man også kombinere taburetten med en skridsikker bademåtte.

Hvordan kan en badetaburet være en hjælp i badet?

Som nævnt, har en badetaburet skridsikre fødder. Således har man her en støtte, som man kan holde fast i, og som står godt og stabilt på et glat underlag. Derudover kan det, at man har mulighed for at sætte sig ned, mens man bader, give den badende en meget mere behagelig og tryg badeoplevelse. Imens benene kan hvile, kan man i ro og mag bade – og endda nyde badet. Uden at skulle være nervøs for at falde eller glide i badet. Så udover at være en hjælp og støtte, kan en badetaburet tilføre badet mere komfort.

Hvilke typer badetaburetter findes der?

Man finder mange typer af både badetaburetter, badestole og badebænke. Det gælder både i størrelse og form – og grad af komfort og sikkerhedsbehov. Man kan finde dem i runde, firkantede og trekantede versioner, og alle er lige egnede til hjælp og støtte i badet. Mange badetaburetter eller badestole er, afhængig af udformningen, udstyret med håndtag i begge sider. Dette kan være en ekstra sikkerhed for nogle mennesker, der måske har brug for lidt støtte til balancen. Eller til hjælp, når man skal sætte sig ned eller rejse sig op. Man kan også finde den ”lille” og pladsbesparende type runde badetaburet. En af dem, der ikke har håndtag, men som kan være tilstrækkelig hjælp til den, der blot har brug for at sidde ned i badet.

Hvor praktisk er en badetaburet?

Afhængig af behov i forhold til brug og opbevaring af en badetaburet eller badestol, er der flere muligheder. Man kan finde de mindre typer, der ikke fylder så meget i brusenichen. Ligesom der er dem, der fylder mere, men kan give mere komfort og måske sikkerhed. Måske har man brug for en type, der passer til brug i et badekar, hvilket man også kan finde. Og måske skal badetaburetten helst kunne pakkes væk/klappes sammen efter brug, fordi der er flere mennesker i husstanden. Heldigvis er der mange forskellige typer badetaburetter/badestole/badebænke at vælge imellem, så de fleste behov vil kunne tilgodeses. Det er alt sammen blot et spørgsmål om, hvilken type badetaburet, man har brug for, og hvor meget plads man har til den. Alle yder de deres hjælp til, at man kan finde mere tryghed og sikkerhed ved at gå i bad – og gøre badet til en komfortabel og behagelig oplevelse.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Komplet Guide: Find den rigtige armstøtte

  • hok.dk
  • 0 Comments
  • 5 måneder siden

Varmepude - til afhjælpning af muskelspændinger

  • hok.dk
  • 0 Comments
  • 5 måneder siden

Sengeklodser - til en højere seng

  • hok.dk
  • 0 Comments
  • 5 måneder siden