Badebænk - den ultimative guide til det rigtige valg

badebænk

8 måneder siden |  0 comments  |  Udstyr

Læs med her og se hvordan du vælger den helt rigtige badebænk: Når man begynder at blive ældre, er der som regel nogle ting, man skal begynde at tage hensyn til. En af tingene er, at man måske ikke er så godt gående mere og er begyndt at blive mere udfordret rent motorisk. Det kan være med til at gøre mange af hverdagens små og store gøremål mere udfordrende – og i nogle tilfælde farligere. Et eksempel er det at tage et bad. Vi ved, hvor glat gulvet bliver, når vi er i bad, og at vi skal passe på ikke at falde. Men er man blevet motorisk udfordret/dårligt gående, kan det lettere gå galt. Her kan en badebænk være med til at sikre større stabilitet og forebygge faldulykker.

Hvordan kan en badebænk hjælpe?

En badebænk – eller badetaburet – kan være en god støtte i badet, idet den gør, at man kan sidde ned, mens man bader. På den måde nedbringer man faren for at falde i badet betragteligt, især hvis man har nedsat funktionsevne. Badebænke kan desuden gøre, at man kan sidde og slappe af, mens man bader, således at man ikke bliver træt i benene. Badet kan på den måde blive en rar og behagelig oplevelse, hvor man føler sig sikker og kan nyde badet.

Hvordan ser en badebænk ud, og hvordan står den fast på det glatte gulv?

Badebænke og badestole findes i rigtig mange udformninger og størrelser. Nogle har brede sæder som en bænk, andre er runde eller trekantede, og nogle er lavet til at skrue fast på væggen. Men fælles for de badebænke, der skal stå på det glatte gulv, er, at de er skridsikre på fødderne. De kan være udstyret med sugekopper under fødderne – eller med skridsikkert gummi. Derudover er mange badebænke og badestole udstyret med en form for håndtag. De gør det lettere at sætte sig ned og rejse sig op igen – og i øvrigt hjælper de med at holde balancen, mens man bader.

Kan man justere en badebænk i højden?

Mange badebænke/badestole er udstyret med justerbare ben. Ved hjælp af teleskop-justering kan man indstille den højde på bænken, der passer bedst. En sikkerhedsmekanisme sørger for at låse benene fast, så de ikke kollapser under en, mens man er i bad. Det kan være en stor fordel at finde den rigtige højde på benene af badebænken, så man sidder godt og korrekt – og dermed mere sikkert.

Kan en badebænk også bruges til badekar?

Da de fleste badekar runder i bunden, kan det være svært at få en badebænk til at stå ordentligt og sikkert i et badekar. Hermed ikke sagt, at det er umuligt at finde en badebænk, der kan stå sikkert. Men det kan være en bedre løsning at finde et badebræt, der sættes på tværs af badekaret, således man har et sæde at sidde på.

Hvornår bør man vælge en badestol med ryglæn?

Har man svært ved at holde sig oprejst på en badebænk uden ryglæn, kan man vælge en badestol med ryglæn og/eller armlæn. Udover at give større sikkerhed, kan det desuden give ekstra komfort, når man er i bad, idet man kan læne sig tilbage og slappe af. Med et ryglæn kan det for nogle ældre også være lettere at holde og håndtere bruseren.

Hvor meget fylder en badebænk?

En badebænk fylder godt i en bruseniche. Hvis man er ene om at bruge badet, er det sikkert ikke et problem, at badebænken står der fast. Men er man flere personer i husstanden, kan det være meget nyttigt at have mulighed for at pakke badebænken sammen, når den ikke er i brug. Mange badebænke er sammenklappelige, så de netop kan pakkes sammen efter brug og dermed ikke optager unødvendig plads. Har men problemer med pladsen kan man også i stedet overveje et væghængt klapsæde.

Mere inspiration til badebænken (engelsk video):

I nedenstående videoer (på engelsk) kan du få endnu mere inspiration til køb af badebænken:

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Komplet Guide: Find den rigtige armstøtte

  • hok.dk
  • 0 Comments
  • 5 måneder siden

Varmepude - til afhjælpning af muskelspændinger

  • hok.dk
  • 0 Comments
  • 5 måneder siden

Sengeklodser - til en højere seng

  • hok.dk
  • 0 Comments
  • 5 måneder siden